Övernattningen närmar sig ;)

Nu skall vi snart fara iväg på övernattningen.
Humöret är betydligt bättre än igår, och jag börjar till och med tro på att det kommer att bli nice :)
Stämningen har inte varit så bra i vår klass idag.. ingen verkar riktigt vilja fara iväg, men det är väl onödigt att tänka negativt innan vi ens vet vad vi skall göra!
Tänk positivt så blir din dag bättre!
Kramar

Min dag

Idag har jag: 

- Stigit upp halv sju
- Gått till stallet för att sopa golvet, och sedan tillbaka till internatet. (de andra som var dejourer hade
kommit för tidigt, så de var i princip färdiga när jag kom.)
- Fått mitt arbetssäkerhetspass
- Varit i stallet och jobbat några timmar
- Gått till agrimarket och k-market, först ösregnade det och sen mittiallt blev det stekhett, så vägen
kändes alltför lång!
- Jobbat med en uppgift som vi fick, har måstat använda hjärnan igen, tungt men kul ;D
- Suttit i matsalen och spelat piano med Titti :)

Och för tillfället sitter jag i datasalen och väntar på att torktumlaren skall bli färdig...
Imorgon skall vi på övernattning med tutorerna.. blir säkert kul, men för tillfället är jag verkligen inte på humör för nåt sånt!

kramar till er alla :D

:)

Finskatestet gick nog bättre än jag hade förväntat mig :)
Nu är jag hemma i Pargas och njuter av att ha ett bra trådlöst nät. Måste passa på att skriva ett onödigt inlägg.
Vi är för tillfället 6 personer hemma, och det är ljuvligt att ha full fart här igen :D
Nu vet ja int va ja ska skriva mera.. nån som har ngå tips på va ja ska göra idag??

Nivåtest

Sitter och gör nivåtest i skolan... Är färdig med moddatestet och sitter nu och väntar på att nästa skall börja...
Det jag ser minst fram emot idag är definitivt finskatestet :) Ni som känner mig förstår säkert varför ;)
Jag är nämligen en total katastrof när det gäller finska! Nog kan jag prata om jag måste, och nog brukar människor förstå vad jag försöker säga, men de nu sen de.
Grammatiken från högstadiet kommer jag verkligen inte ihåg, och mitt ordförråd skulle behöva lite påfyllning :)

Resten av testerna; Modda, matta och engelska borde väl gå helt bra, hoppas jag :)


Död tid

Vi fick lite oplanerad död tid, så jag har passat på att sova ett par timmar extra och börjar känna mig som en människa igen :)
Det var så att det stod på läsordningen att vi skulle ha mera info, och eftersom det inte stod var vi skulle vara så gick vi till vårt klassrum, och satt där och väntade... Tio minuter efter att lektionen borde ha börjat började vi misstänka att vi var på fel plats, så vi gick till matsalen och tittade, men där varingen så vi gick tillbaka. Sen sprang en från klassen och frågade nån, och kom tillbaka och sa att vi skulle vara på internatet. Vi gick till internatet och väntade, men antagligen hade den som skulle ha infon tröttnat att vänta på oss och gått iväg, så istället för mera info hade vi död tid fram till lunch :) Helt skönt nog att slippa höra på mer info!
Nu får vi bara hoppas att vi klarar av städgranskningen på fredag, eftersom det var städinfo vi skulle ha haft idag :D

Från brusaby

Framme i Brusaby :)
Vi har måstat överleva 2 hela dagar utan internet! Ganska hemskt nog... men vi har i alla fall en enorm tv som vi har tröstat oss med :D
Jag är sjuukt trött efter två skoldagar fullspäckade med info, så jag orkar inte anstränga min hjärna med att skriva nåt långt inlägg, men jag lovar att ni får veta mer om skolan och hur det går vi ett senare tillfälle.
Bless

Solnedgång

Har varit hela dagen med några av mina underbara vänner i Serena.. Så skönt att bara koppla av och ha roligt en dag!!

 

Ni som läste gårdagens inlägg kanske undrar vad den där bilden egentligen gjorde där...

Det är så att när allting känns upp och ner, ens liv och omständigheter förändras, så är det skönt att ha någonting som alltid är det samma, som har funnits så länge du kan minnas och kommer att finnas så länge du lever här på jorden.

 

För mig är solnedgången en sådan sak. Så otroligt vacker och fridfull, det är som om hela naturen och allt liv tar en paus och stannar upp, under en kort stund är det som om luften går lättare att andas, och allting bara faller på plats. Jag förflyttar mig till en värld där saker som stress, komplicerade känslor och negativa tankar helt enkelt inte existerar.

 

Därför valde jag att sätta in den där bilden igår.

 

Senare på kvällen kände jag att jag behövde luft, så jag tog en promenad, och satt mig på en klippa vid stranden och så när solen gick ner. Ingen bild kommer någonsin att kunna fånga själva känslan i solnedgången, men här är i alla fall några bilder från igår kväll.

 

 

 

 

 

 


Flyttkänslor

Sitter och snurrar på stolen och tittar upp i taket.. känner absolut ingenting.. Jag känner mig inte ens tom... tvärtom, det känns som om jag är så sprängfylld med alla möjliga känslor, så mycket att jag helt enkelt måste strunta i dem för att överleva..

 

Borde packa.. Skall flytta i övermorgon, sjunde gången på tre år... Samma känslor dyker upp varje gång, men det börjar kännas som om de där konstiga känslorna hör hemma i mitt liv, och ändå är jag så otroligt trött på dem!

 

Var finns du när jag behöver dig mest? Det är nu jag saknar dig så mycket att jag håller på att gå i bitar! Jag skulle behöva dig här, för uppmuntran och stöd, för att ge mig en paus i mina känslor, för att vara den stabila punkt som inte förändras när allt är upp och ner, för att ha någon att älska och veta att jag är älskad........


Sömn..

Det här blev nog absolut den bästa nattsömnen sen svartholmen...

När jag körde hem från Sibbo igår måste jag stanna på vägen för att ögonen höll på att falla ihop.. Vädret var inte det bästa så när styrförmågan försvann för tredje gången kom jag fram till att jag måste vara koncentrerad om jag skall överleva hela vägen hem..

Jag var sjukt trött och oinspirerad hela kvällen ogår , så jag visste inte vad jag skulle hitta på.. Men nu inatt har jag sovit 11 timmar i ett sträck.. enda tills telefonen ringde.. Och jag känner mig nästan utvilad  :)

 

Nu kanske jag till och med orkar med en väldigt dåligt planerad cykelsemester xD


Dagens program

-Steg upp 10.

- Laga färdigt ackorden till min senaste sång.

- Spelade gitarr tills jag fick blåsor i fingrarna (är inte van med metallsträngar).

- Rensade lite ogräs

- For till Banken och butiken.

- For till Fila

- For till fammo

- For via Fila hem.

- Satt på datorn - Datorn slocknade och vägrade starta...

-  Tog upp datorn och damsög den

- Startade datorn och loggade in på Skype (börjar nästan vara nörd) :)

- Lagade en fotoram av tändstickor ^^

- Skrev in sångtext och accord i datorn

- Lagade mat

- Skriver blogginlägg och skypar lite till..

... så nog har jag ändå hunnit med nånting idag... fast jag varit trött för att jag glömde bort att äta...(kom på det först klockan 5, smart som jag är!)

 


Min drunknade telefon

För den som älskar Gud samverkar allt till det bästa!

 

Det står i Bibeln, och för varje dag dyker det upp nya bevis för att det faktiskt är sant.... Läs det här så förstår du vad jag menar:

 

För några veckor sedan slängde jag min telefon i sjön.. vilket resulterade i:

1. Jag blev av med själva telefonen. En typ 6 år gammal telefon som har hållit på att krångla i typ 2 år. Har länge funderat på att skaffa en ny, och nu fick jag en för 3€/mån x24... vilket inte kommer att märkas av mycket när min telefonräkning kommer... känns som om jag fick den gratis.

2. Jag blev av med en av mina favoritbilder som jag hade sparad på telefonen... Men just den bilden hade jag ritat av under våren.. så jag har en kopia av den tecknad i blyerts.

3. Jag blev av med mitt simkort... och fick gratis ett nytt med samma nummer...

4. Jag blev av med numrorna på det gamla simkortet.. Men förra året när min gamla telefon höll på att krångla som värst skrev jag ner alla numror, så det var bara att skriva in dm pånytt i dn nya telefonen.

5. Jag blev av med min enda inspelning av melodin till min senaste sång.. vilket ledde till att jag igår gjorde en ny melodi.. som blev 15 gånger bättre!

6. Jag fick en veckas välbehövlig semester från alla som försökte få tag på mig ;)

Alltså... inga minus... bara en massa plus... De ganska otroligt.. Otroligt men sant! Gud är God!


Dygnsrytm och eldberoende

Jag tror att jag tappat bort mitt förstånd när jag farit runt överallt den här sommaren...

Var vaken till klockan halv 5, steg upp 6 och åt morgonmål, gick och lade mig pånytt, och steg upp 12 för att äta lunch... låter nog inte riktigt vettigt :)

 

Men så länge det är sommarlov spelar det inte så stor roll.. hoppas bara att mitt förstånd hittar hem tills skolan börjar!

 

En annan fin vana som jag dragit på mig under den här sommaren är eldberoende :) Snart kan jag nog kalla mig pyroman :) Men nog måste ni hålla med om att förutom skype är nog elden världens bästa uppfinning?


Besök på vollybollsplan

Sjuukt va sött!!

Var just ute och springa på gräsmattan (Don´t ask me why, just something I do when I am happy!).

Så var där plötsligt två rävar som sprang runt på vår volleybollsplan och lekte och jagade varann :) Hoppade fram och tillbaka och verkade njuta av livet. Jag gick förstås in efter kameran och fick några suddiga bilder.. 10 meter ifrån fick jag komma, sen sprang dom iväg. Synd att jag inte lyckas få in filmer hit, för jag fick en ljuvlig film när de skuttade omkring..


Skype med Ica och Johannes :D

Skype är nog en av världens bästa uppfinning :)

 

 

<3<3

 


Gissa modeller :D

Jag har suttit och roat mig hela dagen med att rita lite människor jag känner... Jag är ingen vidare konstnär men  om någon lyckas gissa rätt vem de här 4 bilderna föreställer blir den personen nästa modell ;)

Första är en lite äldre bild: 7.7.2008


Min situation för tillfället :)

Hela dagen igår i Grankulla. Först till mommo och mofa och sen på konfirmation. Det är helt sjukt vad man kan bli trött fast man nästan inte gör något! Jag gick och sova lite över nio igår kväll, och steg upp klockan elva idag... 14 timmar!

Nu kommer jag att ha några dagar helt lediga, ganska skönt nog fast jag antar att jag kommer att vara uttråkad efter två dagar som vanligt :)

 

Det är den första augusti och endast en månad sommar kvar. Av sommarlovet är det 15 dagar kvar.. Sen börjar nästa äventyr! Jag kommer alltså att fara till kimito och börja studera till hästskötare, första stora steget mot min dröm!

Jag antar att bloggen en tid framöver kommer att handla mycket om hästar, skolan och att bo på internat.

Men nu skall jag gå och äta något, så jag inte somnar pånytt!

 

Blessings!


RSS 2.0