Så obetydlig men ändå så vacker

Hittade en nässelfjäril i fönstret, och tog och flyttade över den till ett fat med påskgräs. Den tycktes trivas riktigt bra, och jag stod en lång stund och beundrade den.. Så otroligt vacker!!
Jag var och söka fakta om fjärilar på nätet, och blev lite förvånad... det som stod var att många fjärilars enda livsuppgift är att föröka sig.
Det är ju nästan så man blir sur när man läser det... Jag tror att alla som har varit ute och gått en solig vårdag, och sett vårens första fjäril, förstår att den har en större uppgift än så...
Jag tror att mycket av det som Gud har gett oss i naturen har han gett oss för att vi skall kunna glädjas över, och beundra det.
Jag är själv något av en "konstnärssjäl". Jag älskar allt som är vackert! Jag blir glad av att se en vacker fjäril eller en orkidé som blommar, och jag älskar att vara ute en sommarmorgon och höra fåglarnas kvitter, och känna doften av en ny dag.

Jag är övertygad om att mycket av det som Gud gett oss i naturen har han gett för att vi skall kunna beundra och glädjas över skönheten i det vi ser, hör och känner.
Här har ni en bild på min nya vän =)

Och en bild på min lilla älskade orkidé som får fler underbara blommor hela tiden.


Blessings! Hoppas ni får njuta av våren och allt det underbara i naturen!

Tiden bara flyger iväg..

Är det någon annan än jag som tycker att tiden går fortare än vanligt?
Man hinner ju bara komma till jobbet på måndag morgon så är det fredag igen. Det sägs att tiden går fort när man har roligt... men inte vet jag nu om den senaste tiden har varit roligare än förut... tvärtom - ganska enformig i mitt tycke. Det är bara 2-3 veckor tills jag skall till Åland, och jag borde få en massa gjort innan jag far. Men på nåt sätt skall det väl nog gå. Varje dag hittills har jag fått något gjort, fast det kanske inte alltid känns så.

Jag har en teori; En av hemligheterna med ett betydelsefullt liv ligger i att se varje sekund som den viktiga del av livet den är.

Om vi tar vara på varje sekund av vårt liv, och gör det vi behöver göra just nu, så kommer vi att kunna se det vi håller på med, och människorna runt oss på ett helt annat sätt än om vi helatiden lever i framtiden eller i det förgångna. Jag är själv väldigt bra på  att "leva i framtiden" Jag har drömmar och planer, men skjuter väldigt lätt upp saker till "en annan gång", men den senaste tiden har jag märkt att allt är mycket lättare om jag gör saker "nu" istället för "sen".

Pröva så får du se =)

Someone loves you!

Stellar Kart - Me and Jesus

When there's nowhere else to turn
All your bridges have been burned
Feels like you've hit rock bottom
Don't give up it's not the end
Open up your heart again
When you feel like no one
Understands where you are

[chorus]
Someone loves you even when you don't think so don't you know
you got me and Jesus by your side through the fight you will never be alone
on your own you got me and Jesus

After all that we've been through
By now you know I've doubted too
But everytime my head was in my
Hands you said to me

[chorus]

Hold on to what we got
This is worth any cost so
Make the most of life
That's borrowed
Love like there's no tomorrow

Härligt med jobb?

Finns det nåt bättre än att jobba??
Nej - inte idag i alla fall.
Ibland är det otroligt skönt att bara få koncentrera sig på något annat än sina tankar! Det är nästan så jag har lust att fly från mitt eget liv, in i jobbet..
Men jag tror det finns en bättre lösning än att fly från problemen genom att glömma dem för en stund. Jag kan vända om och kasta mig rakt in i det som jag flyr från. Låter kanske lite jobbigt!? Visst - men bara en stund.

Har du någon gång märkt att för varje gång man vågar vända sig mot det man är rädd för, blir man starkare och modigare?
"Mod är inte att inte vara rädd, det är att göra det man är rädd för"

Så våga kasta dig in i kaostunneln, du kommer snart ut på andra sidan.

Blessings!

Medicin mot höjdskräck

På fredagen märkte jag och pappa att det har kommit vatten genom taket i Fila. Så idag var jag, mamma och pappa dit för att se om vi kunde göra något åt saken. Vi var där i flera timmar, och jag och pappa (som båda har höjdskräck) klättrade upp 6-7 meter på stegen och tog bort snö och is från taket. Så länge jag inte stod och tittade ner gick det bra. Det enda som var obehagligt var att det blåste ganska mycket =S Men ju längre jag stod där desto lugnare blev jag.

Det stämmer nog att bästa sättet att bli av med sin rädsla är att strunta i att man är rädd och bara göra det som man är rädd för.

Tammerfors & "större rum" :)

Tjideling :)

Idag var jag en stund och vandrade omkring med Fina i Tammerfors. Ganska fin stad nog. Fina var helt nervös i början, eftersom hon inte är van vid stadsmiljö, och vi började vandringen mitt i centrum. Duvorna var tydligen både konstiga och farliga, för den stackars hunden satt svansen mellan benen och tryckte sig mot mitt ben när de kom för nära :)
Efter att ha gått omkring i en och en halv timme blev vi trötta, så vi gick till bilen och sov i 45 minuter, ända tills mamma ringde och väckte oss :)

Nu är jag hemma igen, och har fått mitt rum lite ommöblerat. Jag förstår inte riktigt hur, men rummet verkar mycket större fast jag har tagit in ett rätt så stort bord hit, och jag har inte slängt ut några andra möbler.

Det här blev ett ganska kort och onödigt inlägg... men så är jag också ganska uttråkad för tillfället... Den här veckan har varit alltför lugn. Hoppas det händer nåt mer spännande nästa vecka!

Blessings!

-Essiih

Massor att göra.. men ingen stress :)

Igår skrev jag en lista på allt som jag borde få gjort, alla arbeten och annat roligt som har samlat sig och blivit ogjort. Listan blev obehagligt lång! Men vem klarar av att vara stressad när solen skiner, fåglarna kvittrar och snön smälter och rinner längs vägarna? inte jag i alla fall.

I morse när jag gick till bussen började jag fundera varför det kändes så bekant.. Inte vägen alltså (nog för att den också är ganska bekant efter de 17 är jag bott här..) utan känslan.. Jag tänkte och tänkte, och tillslut kom jag på det (den som söker han finner). Det var samma känsla som jag brukar få när jag går ut sent på sommarkvällarna, när det har slutat regna, och allt är stilla. Eller på sommarmornarna, när jag går barfota i det daggvåta gräset från tältet till huset. En känsla av att allt är perfekt, när stormen är slut, och friden har lagt sig, eller när den mörka natten är slut, och en ny dag har kommit.
Den känslan har jag haft hela veckan, varenda morgon när jag har gått till bussen, och varenda eftermiddag när jag gått från jobbet. Det känns som om vintern är slut och våren har kommit. Visst, de har lovat kallare igen till nästa vecka, men mörkret och kylan är inte lika påträngande. Mörkret är inte lika mörkt, och kylan är inte lika kall längre...

Det gamla är förbi, något nytt har kommit.

Jag önskar er alla en underbar solig vår!!

Härlig helg!!

Har ni märkt att ibland behöver man koppla av med sina vänner, så fixar sig nästan allt =D Jag har haft en härlig helg tillsammans med mina vänner och min familj! En bild beskriver mer än tusen ord, så det går snabbast att berätta med bilder allt som hänt!

På fredag kväll hade vi ungdomssamling med singstar. De va nice!


Hela lördag förmiddag gick åt till att baka =) som mest hade vi 27-28 grader i köket =S


På lördag eftermiddag firade vi brorssans födelsedag!


..och på kvällen poppade jag och Hanna popcorn, flippade och såg på film =)
(Faith like potatoes, jättebra film!)


På söndag morgon for jag och Hanna...


..och Annika...


..till Pargas ridstall och tittade på hopptävlingar. Här är Sally som varit duktig och hoppat två felfria rundor (40 och 60 cm tror jag det var).


Sen fick vi kallt så vi for till Hesburger och värmde oss. Här står vi och väntar på min pappa, och härjar lite..


..i snön medan vi väntar.


Vi körde hem Annika, och på eftermiddagen var jag och Hanna på Gudsjtjänst i Fila.. Sen måste Hanna fara hem till Ekenäs..=(
Men det har varit en helt härlig helg! Kom ihåg att efter en lång och mörk vinter kommer alltid våren med sina soliga dagar! =)
Blessings!


Studier, läsglasögon... och Åland!

Det känns som om min hjärna går på övervarv. Var på synkontroll idag, och fick höra att det kanske skulle hjälpa mot min huvudvärk om jag skulle skaffa läsglasögon... nu är det upp till mig själv att välja om jag vill satsa över 100€ på nåt som KANSKE hjälper... Måste hoppa in som jumppaledarvikarie, så jag har inte hunnit  fundera på det ännu...
Imorgon på morgonen skall jag söka in till nån skola, som jag kanske inte skall börja i xD... har två alternativ för tillfället, och det känns som om jag vill börja i båda, eller ingendera, jag vet  inte riktit... jag önskar att någon kunde tala om för mig vad jag vill, och vad jag kommer att trivas  med i framitden! Fattar du hur svårt de e när man int vet vad man själv vill??
Det blir bara bättre och bättre... först vet jag inte vem  jag är, sen vet jag inte vad jag vill... vad vet jag egentligen numera....

- Jag vet i alla fall att jag skall till Åland efter påsk, och att det är vad Gud vill, och vad jag själv vill också. Sen efter det går det väl som det går... Jag tänker i alla fall passa på att njuta av mina 4 veckor på Åland!
- Och så vet jag att jag skall ha ledigt från 10.5 framåt för att be, fundera, hitta mig själv och mina vänner igen, och helt enkelt ta tid med Gud, och njuta av att få vara ensam med honom.
- 29.5 tänker jag fira min 18-årsdag... (fyller 27:e)
- Jag vet också att jag skall på ridläger till Åland i Juni. Såååå nice!

Det är typ allt jag vet om mitt liv för tillfället... om någon vet mera så berätta gärna xD fast det är väl kanske helt tillräckligt för tillfället att jag vet vad jag skall göra fram till sommaren...

RSS 2.0