soliga dagar :)

De två senaste dagarna har varit fantastiskt lyckade! Igår kväll när jag kom hemvinglande var jag jättetrött, men glad. När jag såg mig i spegeln efter en stund blev jag ännu gladare :) Jag hade röda, varma, sjuka kinder... men lycklig blev jag för att det var ingenting annat än vårens första solbränna! Hade varit ute i solen flera timmar. På jobbet var jag och åkte pulka med barnen, och efter jobbet var jag ut och rida ett par hästar, och så cyklade jag 20 km fram och tillbaka till jobbet förstås..
Känslan igår var: genomvåt, solbränd, trött, men dock lycklig!

Idag var jag inte ute lika länge på jobbet.. men efter jobbet var jag till stallet och red en häst och körde en runda med racerponnyn.. Det var första gången i hela mitt liv som jag körde en häst... :D d va NICE!

I kväll är känslan: Solbränd, ännu tröttare men fortfarande LYCKLIG!

Imorgon kommer mamma, pappa och Fina hit :) Fina ska bli här hela helgen. :)

Nu ska ja sluta skriva strunt och äta upp min middag istället :D


Helgens lugna program

Snart är ännu ett veckoslut förbi...

Jag har hunnit med mycket fast jag bara har tagit det lugnt... Jag har sytt om en huppari, broderat, sett två filmer suttit och sett på foton från pargas, bakat glutenfria, vegetariska minihamburgare, tränat, limmat ett pussel (xD) och nu kom jag just hem från en Gudstjänst i Betania.

En suddig bild på min glutenfria vegetariska minihamburgare

 

Min huppari blev till en väst


Sommartid

Så var det söndag igen... Veckosluten går väldigt snabbt också då man inte egentligen har något att göra.

Ni har väl kommit ihåg att ställa om klockan?
Det har ju diskuterats en hel del om man skulle skippa sommartiden för att den stör dygnsrytmen.. Och de flesta tycker väl att det är jobbigt att plötsligt måsta stiga upp en timme tidigare, men jag tycker nästan det är skönt! Min biologiska klocka ställde sig nämligen i sommartid för en månad sedan, så jag har vaknat en timme för tidigt varenda morgon den senaste månaden :) Men vi får väl se om jag är av samma åsikt om en vecka ;)

Här har ni en länk om ni vill ställa klockan exakt rätt =) Min blev fyra sekunder efter.. men det får duga.

Respektera vilodagen?

Den här helgen är det att sova och slöa som står på mitt program!
Har försökt sätta in lite helt lediga dagar i min kalender, då jag varken har något planerat program eller något hushållsarbete som jag måste göra, och imorgon är en sådan dag.
Det var i förra veckan när jag var sjuk ett dygn som jag insåg att jag behöver fler sådana dagar, så nu planerar jag in dem i kalendern innan den fylls med allt möjligt annat.

Ibland undrar jag om inte vi människor överskattar oss själva ibland... Gud skapade världen på 6 dagar och vilade den 7:e dagen... Och sedan tror vi att vi små människor skall klara av att vara igång var evigaste dag med allt mellan himmel och jord... Jobb, hobbyer, vänner, familjen, shopping, fester, möten..... Det är inte ofta som dagens karriärinriktade människor unnar sig en dags vila...

Fast sen finns det ju förstås det andra diket också.. där en hel del av dagens människor sitter fast; Att aldrig göra något annat än vila och alltid bara göra det man har lust med för tillfället.

Som vanligt är det mitt på vägen som är det bästa stället att vara; Jobba och var igång några dagar för att sedan kunna unna dig själv en välförtjänt vilodag!

Blessings

Jag kom just hem från stallet... härligt trött och lycklig! Så skönt att kunna fara till ett stall och samla krafter och inspiration igen!

They may curse, but You will bless,
(Ps 109:28a)

Det där Bibelordet är nog så sant som nåt kan bli just nu... (hela Bibeln är iofs sanning.. men vissa ställen kan ju kännas mer talande i vissa stunder) Människor kan säga vad de vill... men Gud välsignar oberoende av vad de säger!
Tnx 4 that!

Blott en dag...

Hur länge ska du riktigt orka?? Den frågan fick jag för en stund sedan...
Blott en dag... ett steg i taget... så länge jag får kraft att ta ett steg så kommer jag att orka..
Aldrig har väl den här gamla sången varit så talande:

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på.
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag som barn väl ängslas då.
Han som bär för mig en faders hjärta,
Han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
vila, möda och behag.

Visst är det jobbigt.. men det finns en hel del ljusglimtar också... trots allt är det ju inte hela mitt liv som är mörkerlagt för tillfället... det är bara en del av många... Inte kan mörkret dölja de ljusglimtar som finns..

"Det finns inte nog med mörker i hela världen för att dölja ett endaste litet ljus!"

En vårmorgon ¤

Klockan är bara halv åtta, och det är emot mina principer att stiga upp den här tiden en lördag morgon... men vad gör man när man inte kan sova..
Stiger upp och skriver ett onödigt blogginlägg förstås!

Jag har de senaste veckorna haft helt otroligt med vårfiilis! Lättast skulle det vara att kopiera ett inlägg från förra våren och sätta in hit, för det är väl ungefär samma sak jag känner den här våren som alltid. Det är konstigt att vårkänslorna är  likadana varje år, och ändå känns det alltid som om det är något nytt och fräscht på gång. Det är väl ungefär så det fungerar när man blir kär ;)

Jag har suttit och funderat på vad jag skulle kunna odla i min balkonglåda... Något som är färggrant mot den gröngråa tall-/granbakgrund som jag har här sku va nice!
Förslag?????
Så borde jag plantera om mina krukväxter och plantera påskgräs bara för att få ännu mera vårkänslor :D Fast påsken är ju så långt fram i år så jag kommer väl att ha sommarfiilis då redan!

Tittade på lite av pappas vårfoton från tidigare år... De ju nästan så ja spricker :) DE E VÅÅÅÅÅR!!!


I Pargas :)

Gick omkring och deppade halva dagen igår, men sen for jag iväg till Pargas, och det tog inte många minuter innan min bror lyckades få mig på bättre humör igen :)
Här i Pargas är det full fart! Massor med människor som yrar omkring och talar i mun på varann, en hund som tycker att allas liv borde kretsa kring henne, och massor med kul att göra =)
That´s life!

Livet är att mötas och att skiljas....

Hur kan man längta så sjukt mycket att något skall vara över, och sedan plötsligt inse att man egentligen vill att det skall fortsätta i alla evighet??
Hur kan man vara överlycklig och ändå hålla på att förgås av sorg??
Hur kan man på några månader fästa sig vid en person som man vet att snart kommer att försvinna ur ens liv???
Varför skall livet vara så invecklat??
Varför skall saker gå åt fel håll också då när de går som de ska??
Varför är jag skapad att vara en person som inte klarar av de känslor jag bär på???
Och vem skall svara på alla frågor som inte har något svar??

För bra för att vara sant, men ändå min verklighet

Hejjssan på er :)

De två senaste dagarna har varit som en underbar dröm... Och jag har faktiskt en obehaglig känsla av att jag kan vakna när som helst, men jag hoppas det dröjer.
Allt har bara flutit på och blivit så perfekt. Mitt liv har gått från att vara ett totalt kaos, jobbigt och grått, till att vara för bra för att vara sant.
Jag känner mig som en curlingsten, som bara glider fram medan någon går och sopar vägen framför mig så att allt skall bli så bra som möjligt.

Allt från körlektioner och fritidsintressen till jobb och ekonomi tycks bara ordna upp sig tack vare vänner, främlingar och framför allt GUD!

Aldrig förr har jag så tydligt känt det som om jag drömmer, och aldrig förr har jag varit så rädd för att vakna...


Blessings!

-Ester

Läger =)=)

Hejj :)


I helgen har jag varit som ledare på ett helt fantastiskt bra barnläger.
Tack till alla underbara barn och ledare som var med! (inte för att nån av dem knappast läser det här...)

Det är konstigt hur ett läger kan ge så mycket mer än det tar. När jag for ut till soltorp i Borgå på fredag kväll var jag trött och totalt oinspirerad... När jag kom hem igår kväll kände jag mig glad och energisk och väldigt taggad för nästa läger!

Nästa barnläger blir på svartholmen 20-23.6.  Det kommer att bli super! Alla som är barn som är mellan 7 och 12 år är mycket välkomna med! Mer information på www.svartholmen.net Det har inte kommit in info om årets läger ännu, men det kommer det nog snart.

Ni som är för gamla för barnläger kan ju alltid kika efter i kalendern om ungdomslägret 14-19.6 eller Unga Vuxna helgen 27-29.5 passar för er =) Och ni som är ännu äldre kan åtminstone komma med på midsommarlägret 24-26.6!

Lägren där på svartholmen har gjort en stor skillnad i många människors liv, bl.a i mitt eget. Så jag rekommenderar verkligen sommarens läger för alla som bara har möjlighet att komma med!

Fina var och hälsade på på svartholmen förra midsommaren.

RSS 2.0