Grattis Jesus!

Hejjs och god fortsättning på julen till er alla.

Jag har haft en underbar jul! På grund av att jag jobbade ända till 22:a december i år, så hann jag inte riktigtkomma i julstämning till jullovet, men det har ändå varit en av de bästa jularna på länge.

Nu tänkte jag bara skriva ett kortinlägg föratt påminna er om vad julen är och varför vi firar jul, ifall ni har glömt det.

Det är alltså Jesu födelse vi firar. Jag vet inte om Jesus sådär helt påriktigt föddes i december eller september eller nån annan månad, och jag vet inte heller om det var år 0 eller år 30 eller vilketår det nu kan tänkas vara, men jag tycker inte heller att frågan NÄR Jesus kom hit till jorden är lika viktigt som det faktum ATT Han kom.
Kan ni tänka er känslan att vara uppe i himlen där allt är perfekt, inga problem, inga negativa känslor, inga sjukdomar o.s.v, och sedan plötslig ligga i en krubba i ett stall nere på den mörka jorden?
Eller känslan av att vara i himlen och veta att man snart skall fara ner till jorden för att gå runt där i lite över 30 år och sedan bli avrättad med en av de grymmaste metoder människosläktet hittat på - korsfästelse.

Trots det här valde Jesus att lämna sin himmel och komma ner till jorden.... Varför? För att han älskar just DIG!
Det var för dig han lämnade sin himmel. Det var för dig han dog, för att Han visste att det var det enda sättet att öppna en väg till fadern ("Ingen kommer till Fadern utom genom mig" säger Jesus). Gud VILL ha gemenskap med DIG och därför kom Jesus när hit, och därför firar vi jul.

Jag har en plansh på väggen i min lägenhet där det står "Käre Gud, jag har tänkt och tänkt, vad önskar du dig i julklapp?" När jag var yngre funderade jag ibland på samma sak... men nu vet jag att det som Gud mest av allt önskar sig är mitt hjärta, mitt liv, mina tankar...Ja.. varje beslut som jag gör.

Gud önskar sig samma sak varje år i julklapp; att du väljer att tillbringa din tid med honom, och låter Honom gå med dig varje dag i allt du gör!

Vill du ge honom den julklappen och födelsedagspresenten,inte bara på juldagen, utan varje dag i ditt liv?
Inte på grund av vem vi är, utan på grund av vad han gjorde för oss!
"Vi älskar därför att Han först har älskat oss" 1 joh 4:19


Blessings

Silversmeden

Jag läste en berättelse för ett par dagar sedan som jag tyckte var väldigt bra. Läs och bli berörd =)

 

 

 

Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdagseftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i Gamla testamentet.

 

"Han sätter sig ner likt den som smälter och renar silver", läste en av damerna högt ur Malaki 3:3.

 

På vägen hem från bibelträffen dröjde denna vers kvar hos en av damerna.

 

"Varför står det att Gud är som en silversmed som sitter ner medan han arbetar med att rena oss?" funderade hon.

 

Hon kunde inte sluta fundera över detta, så när hon kom hem letade hon upp en silversmed i telefonkatalogen, ringde upp honom och bad att få komma på studiebesök någon dag. Silversmeden blev en aning överraskad, men sa att hon var varmt välkommen att komma förbi.

 

Sagt och gjort, några dagar senare gick den lilla damen ner till silversmeden.

 

"Säg mig, kan du berätta något om hur du arbetar med silvret?"

 

Det gjorde smeden gärna och han berättade noggrant hur hela processen gick till väga.

 

"Men säg mig", sa hon när han avslutat sin beskrivning, "stämmer det att du sitter ned medan reningsprocessen pågår?"

 

"O ja!" svarade smeden. "Jag måste sitta ner med blicken stadigt fäst på smältugnen. Om processen får pågå det minsta lilla längre än nödvändigt, kommer silvret att bli skadat."

 

Den lilla damen blev alldeles varm i hjärtat när hon hörde smedens ord. Tänk att Gud gör detsamma med oss! Han håller blicken stadigt fäst på oss medan vi går igenom en prövning, så att vi inte prövas mer än vi klarar av.

 

Hon tackade så mycket för att hon fått komma på besök och för att smeden hade tagit sig tid att berätta så mycket om sitt arbete för henne.

 

Men precis när hon skulle lämna smedjan, ropade smeden efter henne.

 

"Förresten, det var en sak jag glömde berätta. Jag vet att reningsprocessen är färdig när jag kan se min egen spegelbild i silvret."

 


Äntligen utvilad ^^

Vissa mornar är det härligt att vakna!

Kan ni tänka er känslan när man har känt sig som en zombie i en månad, och sedan plötsligt en morgon vaknar man upp och är helt utvilad!

Jag vaknade i morse 7:38. Vid den tiden brukar jag på vardagarna redan vara på jobbet, så det var otroligt att jag lyckades sova så länge. Grannarna är ganska högljudda och väggarna är ganska tunna här i huset, så jag sov inte så mycket efter det, men jag låg och drog mig tilll klockan 11 =) Nu när jag steg upp kändes det som om jag hade vaknat efter en månads vintersömn eller nåt.
Om jag sover lika bra nästa natt så kommer jag kanske till och med att orka med tre arbetsdagar till innan jullovet =)

Den här helgen kommer att vara helt fantastisk, det känner jag på mig. Idag skall jag julstäda (låter kanske inte så fantastiskt, men faktum är att jag älskar att julstäda), och på kvällen är det temalördag i Betania. Imorgon skall jag bara ta det lugnt, och gå på förbönsgudstjänst till Betania.

♥ Blessings, hoppas ni också får en härlig helg mitt i julstressen ♥

zZzzzZz...

Mina blommor verkar trivas ungefär lika bra som jag här... Orkidén har tappat hälften av blommorna och åderbladet har dött =(

Förra veckan trodde jag inte jag kunde bli tröttare.. men tydligen var det nog möjligt, för jag blir bara tröttare för varje dag som går.. känner mig typ som en zombie..
7 dagar kvar till jullovet.. Kanske jag överlever.

De senaste dagarna har jag inte gjort i princip något alls. Varit på jobbet, kommit hem och ätit lunch, tillbaka till jobbet.. När jag kommer hem på kvällarna sitter jag i soffan och lyssnar på musik och stickar om jag orkar.. sen går jag och sova.. Låter det inte som ett spännande liv?

om det här inlägget är flummigt och konstigt så beror det nog på att jag inte riktigt är vaken... men jag hoppas nästa inlägg blir vettigare, dvs jag hoppas att det händer nåt snart..

Random inlägg för dig som undrar vad jag gör nuförtiden

Oj, hjälp vad jag har varit lat med att blogga sen jag flyttade! Men jag antar att det är för att jag prioriterar att tvätta och diska =S

Men det är i alla fall inte för att jag inte har haft nåt att skriva om! För trots att det inte händer mycket på  den här lilla platsen så har jag haft fullt upp från morgon till kväll,

Jag har börjat ta körlektioner, och har till och med hunnit köra i dike redan :) Förutom det har det gått helt bra, och det är nästan ännu roligare än jag trodde det skulle vara! Och så har jag bästa bilskolläraren man kan ha.. jag rekommenderar verkligen Sibbo Bilskola, om det är någon som funderar på att ta körkort så småningom

Förra helgen var jag till Pargas för första gången sedan jag flyttade... sjukt roligt! :) Var och julshoppade med mamma och pappa, skottade snö och härjade i snöhögarna med Fina, var en sväng till Korpo på julfest och bakade pepparkakor med familjen =D Och så fixade pappa datorn så jag kommer ut på netti med den nu :)

Idag fick jag äntligen vinterringarna på plats på min cykel. Helt otrolig känsla att få flyga fram med min egen fina cykel igen ^^
De ju nästan så ja får lust att fara på cykelsemester igen... =)

På eftiset där jag jobbar har barnen julnerver eller nåt, så det har inte varit direkt lugnt den senaste veckan.. men det är kul i alla fall =) Fast jag är sjuuuukt trött på kvällarna och orkar nästan inte stiga upp på morgnarna. Ska nog bli skönt med jullov!

..På tal om jullov.. Nog har ni väl anmålt er till MVV (midvinterveckan.fmu.nu)... Brukar vara årets höjdpunkt, så det är värt att komma med!

RSS 2.0