Datanörd?

Nu har jag suttit framför datorn i ett och ett halvt dygn =) Jag har nog gjort en hel del annat också, men min huvudsakliga sysselsättning har nog varit att leka datanörd. Orsaken till att jag mittiallt sitter här är att jag plötslig insåg att det är ganska kul att mixtra med min hemsida. Tidigare är det min brorssa som har skött den, men nu har jag börjat leka med designen själv. Jag får nog ta och akta mig så jag inte blir en heltidsdatanörd. Fast jag tror nog inte att chansen är så stor egentligen... Mina vänner och min familj för att inte tala om Fina och hästarna håller mig sysselsatt en hel del av min tid.
Imorgon kväll far mamma och pappa till England. Och eftersom brorssorna stannar i Ekenäs över helgen så kommer jag att ha huset för mig själv(och Fina) enda till måndag-tisdag natt =) Har fått höra frågan "blir det inte tråkigt att vara ensam hemma?" ganska många gånger... Mitt svar har varit, är och förblir... "NO WAY =)  såå nice att äntligen få va ensam hemma några dagar" Det är typ första gången sen jag flyttade från Ekenäs som jag får vara ifred mer än några timmar.
Fast så småningom så får jag nog vara för mig själv helt tillräckligt. Jag börjar nämligen jobba i Sibbo första november.. Så bara jag hittar en lägenhet så sticker jag dit!

Om någon hör om en ledig etta i typ Nickby then tell me.... =)

Kingdom of Heaven

Annika kom hit idag, och vi var ganska slöa, så vi tänkte att vi kan passa på att se en film. Jag brukar bli väldigt trött när jag ser på film, men som jag sa innan vi började se "värre kan det knappast bli". Men där tog jag nog fel! Om jag var slö när vi började se, så var jag nog halvsovande efteråt...
Jag skulle kunna skylla på att jag sov för lite och var i stallet och jobbade hela förmiddagen, men den här gången tänker jag faktiskt skylla på filmen.



Filmen utspelar sig i Frankrike och Jerusalem nångång på 1100-talet. Den handlar i princip om korståg och krig mellan religionsutövare, och om man väntar sig mer än det blir man nog besviken. Största delen av filmen är krig, blod och död, och mellan de långa sega striderna kommer det lite romantik och några visdomsord(som inte alltid är så visa, om ni frågar mig).
Jag hade själv lite svårt att få grepp om handlingen och lyckades inte riktigt hitta den röda tråden, men kanske det bara var jag som var för slö för att se den här filmen.

Någon som har sett den?? I så fall kan ni kanske berätta vad pointen i filmen var =) Jag tror jag missade den..om det nu fanns någon vettig sådan över huvudtaget.

Försvunnen header

Ska man inte kunna sova lugnt utan att behöva oroa sig för att ens header blir stulen?? xD
Nu borde den vara på plats igen.. Kan ni se den?? Borde finnas tre bilder där, om inte skriv en kommentar så jag vet att jag måste fortsätta bråka med den =)

Förnyad blogg...

Nu är jag äntligen färdig med den nya headern och med några andra små förändringar på bloggen =) Jag hade tänkt sitta ner i några minuter och fixa det, men det krånglade mer än väntat, så det tog nästan två timmar xD Och nu har jag sjukt i ryggen för att jag har suttit så snett framför datorn :)

Latmasken flyr xD

Mina muskler känns som sjuka stenklumpar xD Och imorgon ska jag orka släpa mig upp ur sängen kvart över sju för att städa ett helt stall och rida en timme ridlektion + en timme i terräng... Stackars mina ben...
Idag var jag och mamma ute på gården och jobbade med att kratta, skotta, flytta och jämna grus. När jag klagade på att det tog sjukt i ryggen när jag skulle stiga upp från matbordet sa pappa att det är latmasken som är påväg ut... Kan nog bra va ^^,
VägenSandlådan skulle fyllas =S
Vår "ångvält".. Det var betydligt jobbigare att styra den än vad det ser ut på bilden =)

Stalljobb =)

Var till stallet med mamma idag, städade först hela stallet och gjorde lite annat stalljobb, sen red jag och mamma ut på Andy(på bilden) och Monty. Blev helt slut efter höstens första ordentliga stalldag =) Och stackars Fina ligger som en våt trasa i sin säng efter att ha sprungit med hästarna =)


Prince of Persia

På söndag kväll såg jag på filmen "Prince of Persia" tillsammans med mina kära bröder och deras kaveri.
Filmen var så bra att det till och med var värt att sitta halva filmen på armstödet till soffan och andra halvan på golvet xD

"Från producenten av ”Pirates of the Caribbean” kommer här ett actionäventyr som utspelar sig i det mytomspunna Persien. Prinsen Dastan (Jake Gyllenhaal) lever ett inte allt för seriöst liv, och motvilligt måste han samarbeta med en mystisk prinsessa (Gemma Arterton). Tillsammans är de tvungna att kämpa mot mörka krafter för att beskydda en uråldrig dolk som kan släppa lös ”The Sands of Time”. Dolken är en gåva från gudarna som gör att innehavaren kan gå tillbaka i tiden och ändra framtiden - och bli härskare över världen."
(Från www.sf.se)

Fimlen har fått en hel del både positiva och negativa kommentarer, och jag hör definitivt till dem som rekommenderar den.

Vilosam och uppmuntrande helg...

Den här helgen har varit väldigt slö... eller åtminstone har jag varit det! Men jag har haft roligt och fått vila och vara med vänner, så nu är jag redo att möta vardagen igen... eller åtminstone så redo jag kan bli för tillfället,
På fredagen var jag in till Åbo och träffade en underbar person som jag inte har sett på typ fyra månader. Stackarn fick sitta och lyssna på allt jobbigt som hänt den senaste tiden, men månne han inte överlevde =) Skönt i alla fall att tala med en som orkar lyssna och hjälper mig att hitta lösningar på många problem =)
På lördagen var jag in till Åbo och gick i lite butiker och såg en film på bio med en kompis.. (Mer om filmen senare...) På lördag kväll gick jag för första gången på länge och lade mig tidigt, och innan klockan blev nio låg jag och sov, och jag sov i ett sträck enda till sju på morgonen, och steg upp halv tio-tio tiden =) Jag kände mig riktigt pigg och utvilad efter den långa natten..
Idag har jag inte egentligen gjort så mycket, men hela familjen har varit hemma så det har varit roligt ändå! För en stund sedan såg jag på film med brorssorna och en brorssans kaveri... (mer om den filmen också senare).
Nu for brorssorna tillbaka till Ekenäs och här är tomt och tyst och tråkigt igen.. Snart börjar nästa vecka och jag vet inte om det är nåt att se fram emot eller inte... men det märker jag väl =) I alla fall skall jag till stallet imorgon och det ser jag i alla fall fram emot!

Vänner <3

Vänner är nåt av det mest värdefulla vi har!
Ni vet det säkert alla redan, men jag tröttnar aldrig på att säga det.

Här kommer några härliga ordspråk om vänskap:

Klicka för mer information om detta ordspråk! "En sann vän ställer sig aldrig i vägen för en - om man inte är på väg utför." -okänd-
Klicka för mer information om detta ordspråk! "En sann vän är den som står vid din sida när han helst skulle vilja vara någon annanstans." -okänd-
Klicka för mer information om detta ordspråk! "En vän är den som kommer in när hela världen har gått ut." -Grace Pulpit-
Klicka för mer information om detta ordspråk! "En vän är den som vet allt om en och ändå tycker om en." -Elbert Hubbard-
Klicka för mer information om detta ordspråk! "Jag behöver inte en vän som rättar sig efter mina infall och följer min minsta nick; det gör min skugga mycket bättre." -Plutarktos-


Onödiga fördomar...

Igår var jag i tre timmar och gick runt i Kimito. Det är ett jättefint ställe, men av någon orsak har jag haft väldigt mycket fördomar när det gäller Kimito. Jag har flera gånger sagt att jag aldrig i livet skulle flytta dit, men igår kom jag fram till att det inte skulle vara så dumt att bo där egentligen.
Enda gången i mitt liv jag har varit i kimito förut var för nästan tio år sen, när vi var dit på ett tältmöte hela familjen. Jag har inte så mycket minnen från det, jag kommer bara ihåg att det var väldigt bra, och jag blev andedöpt på det mötet.
Så mina fördomar grundade sig inte egentligen på något alls, och jag har vetat det hela tiden, men ändå har jag bara fortsatt att tycka illa om Kimito utan orsak. Förra helgen när jag och pappa var på väg hem från Ekenäd tog vi vägen genom Kimito, och jag insåg att det var ett ganska mysigt ställe. Igår på morgonen när pappa sa att han skulle fara till Kimito beslöt jag mig alltså för att följa med och ta död på mina fördomar. Så det blev först en härlig tre timmars promenad och sedan ett möte i Pingstkyrkan där.
Min sammanfattning av besöket är; En härlig plats med underbara människor!
Tänk vad fel man kan ha ibland...
Har du några fördomar??? Fundera igenom vad de grundar sig på och  gå sedan och ta död på dem, för du tjänar ingenting på att fortsätta tänka negativt om någon eller någonting...

Visdomsord

Från boken "Gud och jag varje dag", 3 September:

Skrapsår och blåmärken är en del av livet,
men Jesus är med dig, det är givet.

Brudklänningar =)

Nej,jag planerar inte bröllop... Jag har bara fått dille på brudklänningar den här sommaren.. Har varit på netti på en sida där de har en del brudklänningar till salu... kan sitta hur länge som helst och se på olika modeller... sjukt fina!
Här är några av mina favoriter =)
Helt ljuvlig övredel!!!!Sjukt fina broderier..
Jag tycker egentligen inte om "lösa släp" men den här var så fin och ganska speciell så jag måste ta med den i alla fall.
Jättefint med pärlorna och väldigt lyckad skärning i midjan..
Min personliga favorit... En sån skulle jag kunna ha om jag nångång gifter mig =) Men då skulle jag byta ut rosetten till en svagt ljusblå istället =)

RSS 2.0