Crazy worship ^^, Jag flyger!

Jag skall följa Dig genom eld och vatten, över land och hav.
Jag skall älska Dig tills hjärtat slutar slå.
Från det högsta berg till den djupaste av dalar skall jag gå.
Genom tid och rum. Ja alla mina dagar skall Du få!

Min brorsa diskar :) Det betyder musik på full volym i köket. Vem bryr sig att sången inte var skriven till Gud från början?!
Jag flippar :D skuttar runt och vill bara skrika av glädje! På 2 sekunder glömmer jag att jag varit sjuk sen onsdagen, och jag bara flyger runt i huset! Crazy worship.... that's life!

Att följa Gud är inte alltid lätt! men jag har märkt att när jag gör Hans vilja just då när det är svårt så får jag en glädje som är helt obeskrivlig! Då flyger jag runt bland molnen och ingenting kan ta ner mig därifrån. Ingen alkohol, ingen pojkvän, ingen av mina bästa vänner, inte pengar, kan ge en motsvarande glädje! Det är bara Gud som kan få mig att flyga..

Våga Flippa!! Våga prisa Gud med din Glädje! Han är Glad över att du är Glad!

Blessings!! -Ester

Från mardröm till dröm

Hej allihopa :)

Det har hänt mycket de senaste dagarna.. orkar inte berätta allt men bland annat har jag varit i Sibbo och firat en kompis =) Konstigt hur man kan sova så lite och ändå ha mycket mera inspiration och kraft när man kommer hem än när man far.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Tänkte skriva om en galen sak som hände igår/idag. Galet bra alltså =)
Det började igår kväll, när jag låg och försökte sova, men kunde inte riktigt för att jag hade en helt sjuk tandvärk. Jag steg upp och skulle kolla varför det tog så sjukt, och surprise... Hittade ett hål... lyckat.. tandläkartid 8:30 följande morgon.. Jag försökte sova igen... men tanden värkte.. och jag steg upp några gånger för att jag trodde att tanden höll på att spricka eller nåt... Sen sa jag väl typ " Gud kan du int bara låta hålet försvinna" men inget hände... Efter ett par timmar lyckades jag somna.
I morse när jag steg upp hoppades jag att allting bara hade varit en mardröm, men nej.. både värken och hålet var kvar... lyckades inte äta så mycket morgonmål, kollade tanden en sista gång och for iväg till tandläkaren.... Så långt var väl allting ganska normalt, MEN SEN...
Tandläkaren kollade igenom tänderna... allt perfekt?! Jag trodde inte på henne, så jag berättade om tandvärken, hon kollade en gång till, lite nogrannare, men allt var perfekt.... Men det syntes ett litet märke som om något hade hänt med tanden, sa hon, men inte kunde hon förklara värken. "Har du ännu värk då?" frågade hon. Jag kände efter, värken var borta!!
Jag kom ut från tandläkaren, helt chockad, hade ännu 45 minuter innan bussen skulle gå, så jag tänkte att jag hinner fa och kolla i en spegel själv.. Sprang till Fila, for till spegeln...... Och hitttar inte hålet hur mycket jag än söker xD

Att Gud kan hela vet jag... men att han lagar mina hål?! Det kan man kalla att bry sig!

Blessings -Ester

Vintersport

Jag har plötsligt blivit intresserad av vintersport! Tidigare år har jag mest försökt hålla mig inomhus, och funderat på att gå i ide...

Nog har jag varit ut och skidat och åkt slalom ett par gånger per vinter, men inte som i år... Jag kan plötsligt inte få nog av att vara ute i snön :D härligt!

 

Fredag - 9 km promenad

Lördag - Slalom i Airisto


Chock...

"..kanske inte det lättaste, men ett annorlunda år.."
Min bror kom just hem... Jag står framför spegeln och väljer kläder, han stannar i köket och säger i förbifarten till mamma " -------- har hängt sig". Jag stelnar till, hör mig själv skrika " VAD SA DU!?" fast jag klart och tydligt hade hört.. Mamma kommer gråtande in i mitt rum och upprepar vad min bror hade sagt.. Jag står och radar in hårspännen i en låda,omvärlden blir suddig och jag fortsätter med att sätta nagellacken på rätt plats.. Min stackars hjärna försöker fatta vad som har hänt, men den hänger inte riktigt med... chock... Jag tar telefonen och laddaren och springer ut i bastun och ringer upp ett nummer... vet inte vad jag skulle säga, lägger på innan han hinner svara, ringer upp ett annat nummer, gråter, försöker fortfarande fatta vad som hänt.............
Det som har hänt är alltså att den glada, vänliga underbara person som gick på min parallellklass i högstadiet och alltid verkade ha det bra, plötsligt är död... varför?! Det känns overkligt...
Min slutsats av det här är: När allting i livet rasar, och du inte har något kvar, då behöver du en fast grund som aldrig kommer att ens vackla.. Den enda stadiga grunden vi kan hitta är...?? JESUS

Fireproof och MVV

Hej :)

Igår (eller egentligen idag) såg jag på filmen Fireproof tilsammans med mina underbara brorssor. Jag har hört en hel del om den, både bra och dåligt, och var ganska nyfiken på den. Jag satt och grät i princip genom hela filmen.. med andra ord: DEN VA HELT SJUKT BRA! Jag rekomenderar den verkligen! Helt bra som underhållning en fredagskväll, men är också en bra undervisningsfilm om äktenskap (Fast det vet jag väl säkert först sen när jag har gift mig xD) och om livet i allmänhet.

En annan sak som hände igår var att jag var på ett möte i Fila här i Pargas. Jag och min bror skulle berätta om midvinterveckan (ett jättebra nyårsläger) som vi kom hem från på lördagen. Vi hade inte funderat innan på vad vi skulle berätta i Fila, och jag hade åtminstone inte tänkt säga så mycket, men det slutade med att vi stod där i 40-50 minuter och berättade. Jag skulle kunna försöka förklara i korthet varför det var ett så bra läger, men jag tror inte att någon som inte var där skulle förstå vad jag försöker få fram. "Enhet", "Gud i fokus" och "gemenskap" är kanske de ord som bäst beskriver MVV 09-10. Det var en otroligt fantastisk bra början på ett jättebra år!

Ett nytt år med nya möjligheter

2010 kommer att bli det bästa året i hela mitt liv - kanske inte det lättaste - men ett annorlunda år! Fråga inte mig varför jag tror det, men det är vad jag har känt de senaste månaderna. Och när det nu kommer att bli ett så otroligt bra år så måste jag ju börja blogga, eller hur? =)
På den här bloggen kommer jag att skriva om allt! Saker som händer som bidrar till att det här året är så bra, tankar som kommer flygande, frågor som jag funderar på och så vidare. Jag tar gärna emot frågor, kritik, förslag till vad jag ska skriva om m.m. Så kommentera massor och starta gärna (vettiga) diskussioner!

Blessings! -Ester

RSS 2.0